Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi lehet a tipikus "sarki"...

Mi lehet a tipikus "sarki" döner kebabos hús receptje?

Figyelt kérdés
Boltban kapható fűszerkeverékek meg sem közelítik. Próbálkoztam magam is összerakni a fűszereket, - hagymalében pácolt csirkecomb filé, oregánó, római kömény, pirospaprika, só, bors stb. kíséretében - de soha nem lett olyan, mint ezekben a gyorsétkezdékben. Ha valakinek van egy bevált recept ne tartsa magában! :)

máj. 3. 17:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Az eredeti döner eleve nem csirkecommból van, de emellett nem csak a füszerezés számít, hanem a sütés módja is. Egyébként a dönernél az egyes húsrétegek füszerezett darálthúsmasszával vannak összeragasztva, ez is sokat módosít az ízeken.

Meg garantáltan nem hagymalében pácolt hús, hanem egy füszerkeverék, ami nem feltétlen magyar füszerekböl áll.

máj. 3. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
57%
Nem ezek vágnak birkákból? És azt fűszerezik meg?
máj. 3. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Az említett helyeken többnyire csirkecombból készül. Nem az autentikus török verzióra vonatkozik a kérdés.
máj. 3. 18:52
 4/11 anonim ***** válasza:
47%

"Nem az autentikus török verzióra vonatkozik a kérdés."


Akkor bármi lehet!

máj. 3. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
32%
Kérdezd meg tölük
máj. 3. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem a fűszerek mellett az is erősen hozzá ad hogy meg van pörkölve a hús és töményen tocsog az olajban.
máj. 3. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
56%
A titok a húsban rejlik😺
máj. 3. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem a legtöbb helyen megveszik a nagykerből a fagyasztott, sok kilós nyársakat készen.
máj. 4. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Legtöbb árus megveszi készen a felhúzott nyársat.Húsiparbfuszetezi kg-os kiszerelésben veszik a fűszert.
máj. 4. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

A bolti keverékek szerintem is gagyik, valahogy az összesnek van egy jellegzetes műíze. Talán még a Lucullus egész oké.


Én kikísérleteztem egy saját fűszerkeveréket, ami nagyon bejövős - nemcsak nekem, hanem ismerősöknek is.


Leírom, hogy készítem. :)


2 db csirkemell filéhez a fűszer keverék:

- 2 tk oregánó (szárított)

- 2 tk kakukkfű (szárított)

- ⁠2 tk majoranna (szárított)

- ⁠2 tk őrölt paprika (édes, de csinálhatod fele-fele csípős édesből is)

- ⁠1 tk őrölt koriander

- ⁠1 tk őrölt római kömény

- ⁠1 tk őrölt fekete bors

- ⁠1 tk só

- ⁠késhegynyi fahéj

- ⁠chilipehely (opcionális)


A pácba aztán zúzok 2 db friss fokhagymagerezdet, és rakok bele egy kis csokor apróra vágott friss petrezselymet is. Utána mehet bele a fűszerkeverék meg az olívaolaj. Összeforgatom vele a csirkemell csíkokat, 4-5 órát hagyom a hűtőben állni, aztán kisütöm, és töltöm vele, és a zöldségekkel, meg a szószokkal a pitát, tortillát, mikor melyikhez kedvem van. :)


Azt a tipikus nyársas dönerhúst házilag elég nehéz előállítani, a húsrétegek között húsmassza is van. Én mindig csirkemell filéből sütöm, mert a marha-, báránydöner nekem nem ízlik.

máj. 18. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!